دکتر معصومه محبوب » بارداری » نکاتی درباره بارداری و زایمان و ویروس کرونا
مدت زمان مطالعه ۱۱ دقیقه

نکاتی درباره بارداری و زایمان و ویروس کرونا

با ادامه گسترش سریع ویروس کرونا در سراسر جهان بحث انتقال ویروس از مادر به جنین مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال بر اساس داده های موجود ، زنان باردار بیشتر از زنان در جمعیت عمومی به این عفونت مبتلا نمی شوند. ولی در کل باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا متوجه طریقه انتقال ویروس از مادر به جنین شد. به این ترتیب می توان راهکارهایی برای پیشگیری در نظر گرفت.  هر کسی که قصد بارداری در دوران کرونا را داشته باشد ، احتمالاً به این مورد فکر می کند که بارداری را به تعویق بیندازد تا این ویروس از بین برود. با این حال به افراد سالم توصیه به این کار نمی شود.

زنان باردار مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی یا اکتسابی در معرض بالاترین خطر قرار دارند و همچنین در نظر گرفتن تأثیر بالقوه هایپرگلیسمی ، فشار خون بالا و پره اکلامپسی از نتایج ویروس کرونا در زنان باردار  است.  زنانی که بیماری زمینه ای دیگری دارند و یا بارداری های پر خطر داشته اند، باید در اوایل بارداری به مشاوره تخصصی بپردازند زیرا ممکن است ملاحظات خاصی قبل از تولد یا قبل از زایمان در این گروه وجود داشته باشد.

زنان باردار باید همان توصیه های معمول را برای کاهش خطر عفونت دنبال کنند: رعایت فاصله اجتماعی ، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک صورت در اماکن عمومی. پزشکان همچنین باید در هنگام غربالگری در مواجهه با علائم ، هوشیار باشند و در صورتی که علائمی در بیمار وجود داشته باشد، بهتر است مشاوره به نحوی دیگر و از راه دور انجام گیرد.

در کل بررسی تمامی علائم بیماری اهمیت بسیار بالایی دارد تا ویروس کرونا از بیمار به پزشک و سپس از پزشک به بیماران دیگر سرایت نکند. تأثیرات ویروس کرونا بر مادر باردار تظاهرات بالینی زنان باردار مبتلا به ویروس کووید 19 مشابه بیماران عادی است. علائم اصلی بالینی تب ، میالژی ، سرفه خشک ، تنگی نفس و خستگی است.

برخی از این علائم با علائم حاملگی طبیعی همپوشانی دارند و بنابراین ظن بالینی بالا حتی در زنان باردار نیز ضروری است. تعداد گلبول های سفید خون طبیعی است یا در مراحل اولیه کاهش می یابد و ممکن است تعداد لنفوسیت ها کاهش یابد. برخی از زنان باردار ممکن است ترومبوسیتوپنی خفیف با افزایش سطح آنزیم های کبدی و کراتین فسفوکیناز داشته باشند. علاوه بر این ، پروتئین واکنش پذیر ممکن است افزایش یابد. اطلاعات اولیه نشان داد زنان بارداری که مبتلا به ذات الریه کووید 19 شده اند تقریباً همان میزان پذیرش در بخش مراقبت های ویژه (ICU) با زنان غیر باردار را دارند. اطلاعات جدیدتر منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده در گزارش هفتگی مرگ و میر در 26 ژوئن 2020 نشان می دهد که زنان باردار مبتلا به کووید 19 به احتمال بالاتری در بستری شدن و بستری در ICU را تجربه می کنند ، اما در مقایسه با زنان غیر باردار میزان مرگ و میر برابر است. ذات الریه ، با وجود درگیری های دو طرفه ریه و افزایش CRP خون در زمان پذیرش ، در بیش از نیمی از موارد با سیر بیماری شدید دیده شده است.

فهرست محتوا

کنترل بیماری کووید 19 در دوران بارداری

حفظ تعادل مایعات و الکترولیت ها برای مدیریت بیماری ضروری است. توصیه به کنترل علائم می شود و نظارت بر علائم حیاتی و میزان سطح اکسیژن برای تشخیص هرگونه هیپوکسی قریب الوقوع مادر بسیار مهم است. بررسی شمارش کامل خون ، آزمایش عملکرد کلیه و کبد و مشخصات انعقادی نیز مهم است. همچنین توصیه می شود ضربان قلب جنین کنترل شود ، به خصوص اگر سن بارداری بین 23-28 هفتگی باشد اهمیت این موضوع افزایش می یابد. آزمایشات بالینی در حال بررسی استفاده از داروهای ضد ویروسی در زنان باردار با علائم شدید است. تصویربرداری از قفسه سینه و ریه ها ممکن است در طول ارزیابی و کنترل بیماری یک زن باردار مبتلا به بیماری تنفسی شدید لازم باشد. CT قفسه سینه یک آزمایش بسیار حساس برای تشخیص کووید 19 در زنان باردار مبتلا به عفونت موجود است و با توجه به آسیب های احتمالی ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ، که شامل عقب ماندگی رشد جنین ، میکروسفالی و ناتوانی ذهنی است، حداقل دوز ممکن برای رادیوگرافی باید استفاده شود و تصویربرداری باید مطابق با پروتکل های دقیق و رضایت آگاهانه انجام شود.

بارداری و زایمان و ویروس کرونا

بارداری و زایمان و ویروس کرونا

اگر باردار هستید ، بهتر است درباره اینکه ویروس کرونا چگونه می تواند بر شما ، کودک و مراقبت های بارداری شما تأثیر بگذارد، اطلاعات لازم را کسب کنید.

 

در صورت بروز علائم ویروس کرونا مهم است که سریعاً پزشک خود را در جریان قرار دهید. همچنین باید در مورد سایر نگرانی ها مانند موارد معمول از آنها کمک بخواهید.

خطر ویروس کرونا برای زنان باردار

 

هیچ مدرکی وجود ندارد که زنان باردار بیشتر از سایرین به ویروس کرونا مبتلا شوند. اما زنان باردار برای احتیاط در لیست افرادی که در معرض خطر متوسط ​​(از نظر بالینی آسیب پذیر) هستند قرار گرفته است.

 

این به این دلیل است که زنان باردار گاهی اوقات ممکن است بیشتر در معرض خطر ویروس هایی مانند آنفولانزا قرار بگیرند.

 

به دلیل اینکه ویروس کرونا یک ویروس جدید و ناشناخته است، برای زنان باردار باید با وسواس بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.

 

ممکن است ویروس کرونا را قبل از تولد به کودک خود منتقل کنید. اما در صورت بروز این اتفاق نیازی به استرس و نگرانی بی مورد نیست و بیماری در اغلب موارد با سیستم ایمنی جنین برطرف می شود.

 

هیچ شواهدی وجود ندارد که ویروس کرونا باعث سقط جنین شود یا بر نحوه رشد کودک شما در بارداری تأثیر بگذارد.

در صورت بارداری چه باید کرد

اگر باردار هستید ، مهم است که موارد زیر را رعایت کنید:

  •  دستان خود را به طور مرتب بشویید
  • تا آنجا که ممکن است در خانه بمانید و از توصیه های مربوط به فاصله اجتماعی مانند فاصله اجتماعی حداقل 2 متر (3 قدم) از افراد دیگر پیروی کنید
  • از هر کسی که علائم ویروس کرونا دارد ، دوری کنید شما هنوز هم باید به تمام غربالگری ها و معاینات بارداری (قبل از زایمان) بروید مگر اینکه به شما گفته شود که این کار را نکنید.
ماسک-زدن-زنان-باردار

ماسک-زدن-زنان-باردار

معاینات و غربالگری ها در دوران کرونا

در دوران بارداری باز هم معاینات و غربالگری های منظم خواهید داشت. اما ممکن است در این برنامه ها تغییراتی ایجاد شود. ممکن است دریابید که:

  • برخی از قرارهای معاینات به صورت آنلاین ، تلفنی یا تماس ویدیویی انجام می شود
  • وقتی در بیمارستان یا کلینیک هستید ممکن است از شما خواسته شود که ماسک یا لباس مخصوص بپوشید
  • برخی از قرارها ممکن است لغو یا برنامه ریزی مجدد شوند – اگر قرار ملاقات لغو شود ، مجدداً برنامه ریزی می شود ، یا اینکه می توانید آن را دوباره رزرو کنید.

این کار برای کمک به ایمنی همه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است. اگر مطمئن نیستید که می توانید همسر خود را به مطب پزشک بیاورید ، از پزشک خود بپرسید.در این موارد با پزشک خود تماس بگیرید:

  • یک جلسه معاینه را از دست داده اید و باید یک جلسه معاینه دیگر رزرو کنید
  • در مورد مراقبت های خاص یا قرار ملاقات خود سوال دارید
  • نمی دانید قرار بعدی شما کی است
  • علائم ویروس کرونا داریداگر علائم ویروس کرونا دارید:

در صورت مشاهده علائم ویروس کرونا (درجه حرارت بالا ، سرفه مداوم یا کاهش یا تغییر حس بویایی یا چشایی):

  • در خانه بمانید (خود را قرنطینه کنید)
  • شما و هر کسی که با او زندگی می کنید نباید خانه خود را ترک کند یا بازدید کننده داشته باشید. هرکسی که در در ارتباط با شما باشد ، باید در صورت تماس نزدیک با وی از زمان شروع علائم یا در طی 48 ساعت قبل از شروع ، خود را منزوی کند.
  • سریعاً یک تست انجام دهید – برای بررسی اینکه ویروس کرونا دارید در اسرع وقت آزمایش کنید. هر کسی که با او زندگی می کنید و هر کسی که با شما ارتباط دارد ، در صورت داشتن علائم باید آزمایش انجام دهد.
  • با پزشک یا تیم بارداری صحبت کنید – آنها به شما توصیه می کنند که چه کاری انجام دهید. ممکن است لازم باشد برخی از جلسات معاینه خود را رزرو کرده یا آنها را بصورت آنلاین ، تلفنی یا مشاوره ویدیویی انجام دهید.

اگر علائم دیگری دارید:

اگر علائم دیگری دارید ، یا هر چیز دیگری که نگران آن هستید ، باز هم باید مثل موارد معمول کمک پزشکی دریافت کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید قرار ملاقات با پزشک عمومی بگذارید یا با ماما یا تیم بارداری خود صحبت کنید.توصیه فوری: در موارد زیر فوراً با پزشک یا تیم زایمان تماس بگیرید:

  • کودک شما کمتر از حد معمول در حال حرکت است
  • نمی توانید کودک خود را در حال حرکت احساس کنید
  • در الگوی حرکات معمول کودک شما تغییری ایجاد شده است
  • از واژن خونریزی دارید
  • خیلی مضطرب یا نگران هستید
  • سردرد دارید که از بین نمی رود
  • هنگام استراحت یا دراز کشیدن دچار تنگی نفس می شوید تا روز بعد منتظر نمانید – بلافاصله تماس بگیرید ، حتی اگر نیمه شب باشد.

زایمان و تولد در دوران کرونا

این مورد واقعاً مهم است که هنگام زایمان یک همراه با خود داشته باشید تا از این طریق از شما و کودک محافظت شود. اگر حال شما و نوزادتان خوب هستید ، ممکن است بتوانید در خانه با امکانات خاص یا در یک مرکز مناسب زایمان کنید. اگر در دوران بارداری خود عارضه ای داشته اید به شما توصیه می شود در واحدی به سرپرستی پزشک (متخصص زنان و زایمان) زایمان کنید.

همچنین ممکن است به دلیل ویروس کرونا تغییراتی در مکانهایی که قصد زایمان دارید اتفاق بیفتد در این موارد می توانید با پزشک خود هماهنگ شوید.

همراه مادر هنگام زایمان

داشتن یک همراه حین زایمان برای امنیت و سلامتی شما در هنگام زایمان و تولد مهم است. اگر علائم ویروس کرونا نداشته باشید ، می توانید در حین زایمان یک همراه با خود ببرید. اما ممکن است محدودیت هایی در مدت زمان ماندن آنها پس از زایمان وجود داشته باشد. اگر همسر یا همراه شما علائمی دارد ، ممکن است نتواند با شما همراه شود. بنابراین بهتر است که با شخص دیگری هماهنگی های لازم را داشته باشید تا به عنوان پشتیبان حاضر شود.

زایمان و ابتلا به ویروس کرونا  

اگر علائم ویروس کرونا دارید و زایمان می کنید ، به شما توصیه می شود در واحدی به سرپرستی پزشک (متخصص زنان و زایمان) زایمان کنید. این امر به این دلیل است که تیم می تواند از شما و کودک شما با دقت بیشتری مراقبت کند. در بخش خاصی از واحد زایمان که فقط برای زنان مبتلا به ویروس کرونا است، از شما مراقبت می کنند. ممکن است تیم مامایی و زایمان را ببینید که از پیش بند ، ماسک یا محافظ چشم استفاده می کنند. این موارد برای این است که شما ، کودک و کارکنانتان از شما مراقبت کنند و از شیوع عفونت جلوگیری کنند.

ویروس کرونا هیچ تاثیری در زایمان واژینال یا سزارین ندارد. به تیم زایمان در مورد نحوه ایمن نگه داشتن شما و نوزادتان توصیه شده است. آنها اطمینان حاصل می کنند که شما بهترین مراقبت را دریافت کرده و به انتخاب های شما تا حد ممکن احترام می گذارند.

ویروس کرونا بعد از زایمان

بعد از تولد کودک ، باید بتوانید تماس پوست به پوست داشته باشید ، مگر اینکه کودک شما خوب نباشد و در بخش نوزادان به مراقبت نیاز داشته باشد. شما همچنین به شیردهی تشویق خواهید شد. هیچ شواهدی وجود ندارد که ویروس کرونا در شیر مادر به کودک شما منتقل شود. بنابراین مزایای شیردهی و محافظت از آن بیشتر از هر خطری است. علاوه بر لذت بردن از اولین لحظات در کنار نوزاد تازه متولد شده ، مهم است که از علائمی که ممکن است در آنها ناخوشایند باشد نیز آگاه باشید. در حال حاضر دانستن اینکه چه کاری باید انجام شود دشوار است – اما به غریزه خود اعتماد کنید و اگر فکر می کنید کودک شما به آن نیاز دارد از کمک پزشکی بهره بگیرید. به عنوان مثال ، ابتلا به زردی نوزاد در نوزادان معمول است. زردی معمولاً بی ضرر است ، اما مهم است که بتوانید علائم را تشخیص دهید و اگر کودک شما آن را دارد به پزشک مراجعه کنید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button