فهرست محتوا
بیماری آندومتریوز
یکی از مهم ترین و جدی ترین بیماری هایی که زنان با آن درگیر هستند آندومتریوز است. علیرغم اینکه این بیماری با عارضه ها و نشانه هایی جدی همراه است اما بسیاری از زنان با آن آشنایی چندانی ندارند. از این رو برآن شدیم که اطلاعاتی را در زمینه آندومتریوز در قالب بخش های مختلفی در اختیار شما قرار دهیم.
مهم ترین بخش هایی که در ادامه مطالعه خواهید کرد از این قرار است:
- بیماری آندومتریوز چیست؟
- عارضه های ناشی از بیماری آندومتریوز چیست؟
- روش درمان بیماری آندومتریوز چگونه است؟
بیماری آندومتریوز
آندومتریوز چیست؟
این بیماری در واقع حاکی از رخدادی است که در طی آن بافت داخلی رحم در محلی غیر از محل اصلی خود رشد می کند. در نهایت این اتفاق به منجر به بروز علائم و عارضه هایی می شود که ناخوشایند و در مواردی با دردهایی همراه خواهد بود.
بنابراین زمانی که بافت داخلی و دیوراه رحم به بیرون از محل اصلی خود پیشروی داشته باشد زنان با بیماری آندومتریوز مواجه می شوند. در بسیاری از موارد این بافت به محیط لگنی ورود پیدا می کند و در این محل رشد می کند.
بیماری آندومتریوز در زنان چه نشانه هایی دارد؟
- ابتدائی ترین و مهم ترین نشانه ای که بیماری آندومتریوز با آن همراه است درد هایی است که زنان در نواحی لگنی با آن روبرو هستند.
- این زنان معمولا قاعدگی های دردناکی را تجربه می کنند.
- تجربه درد در هنگام رابطه جنسی
- تجربه درد در هنگام ادرار کردن
- خونریزی های شدید در دوره عادت ماهیانه و تجربه خونریزی در فواصل مابین دو عادت ماهیانه
- درد هایی شدید در دوران عادت ماهیانه
- نازایی در زنان نیز در مواردی ناشی از بروز آندومتریوز است
علت بیماری آندومتریوز چیست؟
این بیماری از جمله بیماری های زنانه است که می تواند ناشی از علل و عوامل مختلفی باشد. از جمله مهم ترین علل موثر در این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- روند غیر طبیعی عادت ماهیانه؛ این اتفاق بدین شکل اتفاق می افتد که زنانی که دچار عادت ماهیانه عقت گرد هستند خونی که درجریان عادت ماهیانه باید از کانال اصلی خارج شود به نحوی غیر عادی وارد نواحی لگنی می گردد. دراین موارد خون قاعدگی کاملا حاوی سلول های آندومتری است بنابراین درنهایت به آندومتریوز در زنان می انجامد.
- جراحی هیستروکتومی یا جراحی زایمان؛ در واقع زنانی که این دو جراحی را انجام می دهند بعد از مدت زمانی سلول های آندومتر به محلی که در آن برش هایی جراحی ایجاد می شود اتصال پیدا می کنند و در نهایت به آنومتر می انجامد.
- اختلال در سیستم ایمنی؛ اگر شیستم ایمنی بدن به درستی فعالیت کند در صورتی که بافت داخلی رحم درخارح از رحم رشد کند آن را از بین می برد. اما در شرایطی که اختلالی در روند سیستم ایمنی بدنی ایجاد شود در برابر این عارضه واکنشی نخواهد داشت از این رو این روند ادامه خواهد داشت.
روش درمان آندومتریوز
برای درمان بیماری اندومتریوز روش های مختلفی بکار گرفته می شود. از جمله مهم ترین روش هایی که در این زمینه وجود دارد هیسترکتومی است. در طی این جراحی می توانند تمامی بافتی که در خارج از رحم رشد داشته است را به نحوی دقیق جراحی کنند.
البته پیش از آنکه روند هیسترکتومی انجام شود در صورتی که مشکل چندان حاد نباشد از روش های دارو درمانی و هورمون درمانی کمک می گیرند و در صورتی که پاسخ درمانی دریافت نشد با جراحی و هیتسرکتومی درمان انجام می شود.
نتیجه گیری
در پایان توصیه ای که به عنوان سخن پایانی خواهم داشت این است که برای اقدامات تشخیصی و درمانی حتما از بهترین و معتبر ترین پزشکانی که در این زمینه فعالیت می کنند کمک بگیرید. زیرا که این بیماری از حساسیت های زیادی برخوردار است و باید تجربه و مهارت عملی و شناختی پزشک پشتوانه ای برای درمان موفق این بیماری باشد.
0 دیدگاه