دکتر معصومه محبوب » بیماری های زنان » واقعیت هایی که درباره تخمدان پلی کیستیک نمی دانید
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

واقعیت هایی که درباره تخمدان پلی کیستیک نمی دانید

آیا تا با حال پیش آمده به علت های نامعلومی موهای سرتان ریزش شدید داشته باشه و در عوض در دیگر نواحی بدنتان با رشد موهای زائد روبرو شوید؟ یا در یک بازه زمانی کوتاه اضافه وزن بسیار پیدا کنید و حتی با خودتان فکر کنید من آب هم می خورم چاق می شوم؟ شاید خیلی از خانم ها پوستشان چرب باشه اما داشتن جوش های چرکی منظم و پشت هم و با فاصله کم، مشکوک به بهم ریختگی هورمون ها می باشد، به خصوص اگر قاعدگی نامنظم هم وجود داشته باشد، اما جالب هستید بدایند برای اینکه متوجه بشوید سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان دارید یا خیر، نیاز به داشتن همه این عوامل با همدیگر نیست و یک یا چند عامل می تواند باعث بروز این مشکل شود.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا درمان قطعی برای تخمدان پلی کیستیک وجود دارد؟ سندروم تخمدان پلی کیستیک چه علائمی دارد؟ ما در این مقاله به سوالات شما پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید…

فهرست محتوا

سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

در این سندروم اغلب تخمگ گذاری صورت نمی گیرد. این بیماری می تواند با قطع شدن پریود، خونریزی های غیر طبیعی پریودی، ظاهر شدن موهای زائد و آکنه همراه باشد. از عواقب این بیماری نازایی، افزایش خطر سرطان رحم و دیابت می باشد. سندورم تخمدان پلی کیستیک سبب عدم تخمک گذاری نمی شود، بلکه نتیجه عدم تخمک گذاری است. در سونوگرافی رحم و تخمدان ها، کیست های ریز و افزایش حجم تخمدان گزارش می شود ولی این یافته به تنهایی و بدون علائم بالینی ارزشی ندارد، پس نگران باشید. در صورت نامنظم بودن سیکل پریود و مشاهده علائم حتما در اسرع وقت به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک بر اساس شرح حال شما آزمایشات هورمونی و سونوگرافی را تجویز می نماید و درمان بر اساس شواهد بالینی و آزمایشگاهی صورت می گیرد.

تخمدان پلی کیستیک

علائم تخمدان پلی کیستیک

  • اختلال در نظم قاعدگی یا عدم قاعدگی
  • عادت ماهیانه با حجم خونریزی بالا
  • ریزش موهای سر و رشد موهای زائد
  • چرب و جوش دار بودن پوست
  • افزایش وزن و چربی های شکمی
  • مشکلات بارداری و عدم بارداری
  • افسردگی و تغییر در خلق و خو
  • افزایش فشار خون و قند خون و مشکلاتی در میزان کلسترول

کیست تخمدان چیست؟

کیست های تخمدان کیسه های پرآبی هستند که در هر یک یا دو تخمدان وجود دارند و یکی از بیماری های شایع در خانم ها است که همه اکثرا یکبار به آن مبتلا شده اند، از آنجایی که علائم تخمدان پلی کیستیک همانند کیست ها می باشد بسیاری از خانم ها با مشاهده این موارد تصور می کنند که به بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک دچار شده اند و خب نگرانی هایشان از بابت سلامت جسمی افزایش می یابد.

کیست ها یکسری کیسه های کوچک هستند که بصورت طبیعی و بدون دلیل خاصی بوجود می آیند و پس از مدتی نیز از بین می روند و نیاز به اقدامات درمانی خاصی ندارند، تنها تفاوت در علائم کیست تخمدان همان درد های شکمی و پهلوها می باشد که منجر به حالت تهوع و کمر درد نیز می شود. برای درمان کیست ها اندازه و ظاهر کیسه ها، سن و دوران یائسگی و علائم بروز مشکل مهم می باشد و باتوجه به کم یا زیاد بودن این علائم کیست های شما به راحتی درمان می شود.

چگونه با تخمدان پلی کیستیک می توان باردار شد؟

باروری در شرایطی که شما دارای تنبلی تخمدان هستید یکی از عوامل بسیار سخت می باشد که با مراجعه به پزشک متخصص و زیر نظر پزشک بودن می توانید مشکلتان را تا حدودی حل کنید، ولی هرگز تصور نکنید که بارداری برای شما کلا تمام شده است، فراموش نکنید داشتن اضافه وزن درصد ابتلا به این سندروم را در شما بسیار افزایش می دهد و اگر تمایل به بارداری دارید و با مشکل تنبلی تخمدان مواجه هستید حتما باید  کاهش اضافه وزن داشته باشید.

درمان قطعی تخمدان پلی کیستیک

در ابتدا توضیحات دکتر معصومه محبوب درباره سندورم تخمدان پلی کیستیک و درمان آن را گوش دهید:

سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری هایی است که تاکنون برای آن درمان قطعی و صد در صدی بوجود نیامده است و نکته ایی که در این بین قابل توجه است این است که اگر شما تمایل به بارداری دارید و نگران حاملگی خود هستید با  مراجعه به پزشک می توانید مشکل خودتان را تا حدودی حل کنید و اگر تمایل به بارداری وجود ندارد بعد از مراجعه به پزشک سبک زندگی شما تغییر می کند و با اندکی کاهش اضافه وزن و رسیدن به وزن نرمال شما می توانید با خیال راحت به زندگی ادامه بدهید.

اما این تمام موضوع نیست و در کنار تغییر سبک زندگی و کاهش وزن پزشکتان به شما داروهایی پیشنهاد می دهد که با ترکیب قرص های حاوی استروژن و پروژستین در کنار قرص های ضد بارداری تولید آندروژن بدنتان را کاهش می دهد و سپس به تنظیم استروژن شما کمک می کند.با تنظیم هورمونهای بدنتان خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها، خونریزی شدید، ریزش مو و … در شما کنترل می شود. به بیماران توصیه می شود 2 تا 5 درصد از وزن خود را با رژیمم غذایی و ورزش کاهش دهند. این مسئله باعث بهبود قابل توجه در عملکرد تولید مثلی آن ها خواهد شد. برای درمان موی زائد، داروهای هورمونی توسط پزشک تجویز می شود. چنانچه زوجین پس از یکسال تلاش موفق به باوری نشدند، می توان از داروهای تحریک تخمک گذاری برای درمان ناباروری استفاده کرد.

رابطه تنبلی تخمدان با افزایش سن

تنبلی تخمدان یکی از بیماری هایی است که متاسفانه با افزایش سن متوقف نشده و حتی درصد شیوع آن چند برابر نیز می شود چرا که زنان سن بالا با افزایش وزن و ریزش موی بیشتری مواجه هستند که این دو مورد به تنهایی از عوامل اصلی سندروم تخمدان پلی کیستیک است. تنبلی تخمدان ها به همراه افزایش کلسترول، تری گلیسیرید و سطح قند خون بالا ممکن است بعد از درمان این بیماری باقی بماند و خب با افزایش سن و مبتلا بودن به این بیماری ها خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و چاقی را دو برابر کند.

  • عوارض تنبلی تخمدان ( سندروم تخمدان پلی کیستیک )
  • سقط جنین و بارداری با درصد خیلی کم، زایمان های زودرس
  • دیابت و فشار خون بارداری، دیابت نوع 2
  • چاقی مفرط
  • اختلالات خوردن و اظطراب و مشکلات روحی
  • اپنه در خواب ( تنگی نفس در خواب )
  • سندروم متابولیک
  • خونریزی غیر طبیعی رحم
  • سرطان آستر رحم

نتیجه گیری

باتوجه به مطالب گفته شده تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری های رایج میان خانم ها است که خیلی جای نگرانی و ترس ندارد اما بهتر است با بروز یکسری علائم گفته شده شما سریعا به پزشک متخصص و متبحر مراجعه کنید و پس از چکاب های مختلف به سرعت بیماری در شما تشخیص داده شود و به دنبال راه های درمانی آن بروید، به یاد داشته باشید که با تشخیص درست و سریع بیماری هیچ خطری سلامت شما را تهدید نمی کند و هیچ نگران بارداری و مشکلات جسمی دیگر نباشید اما کاهلی در مراجعه به پزشک و درمان نکردن این بیماری با افزایش سن در شما سر آغاز بیماری های خطرناک دیگر می شود.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button