دکتر معصومه محبوب » بارداری » توصیه های مهم برای حاملگی خارج رحم
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

توصیه های مهم برای حاملگی خارج رحم

فهرست محتوا

توصیه های مهم برای حاملگی خارج از رحم

لحظات حاملگی و بارداری دوران بسیار مهم و خاصی در زندگی هر بانویی است. بقا و زندگی تمام موجودات به زاد و ولد وابسته است که انسان ها هم از این امر مستثنی نیستند. اما دوران بارداری همیشه روال طبیعی خود را طی نمی کند. ممکن است در این میان اختلالاتی وجود داشته باشد که مادر قادر به تکمیل دوران بارداری خود نباشد.

آیا تا به حال چیزی در مورد حاملگی خارج رحمی شنیده اید؟ شاید برایتان عجیب باشد که چگونه ممکن است جنین در فضایی خارج از رحم تشکیل شود و رشد نماید.

ما در این مقاله سعی داریم شما را با یکی از عارضه های دوران بارداری، حاملگی خارج رحمی، دلایل به وجود آمدن این عارضه و روش های درمان و پیشگیری از آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا صفر تا صد حاملگی خارج رحمی را بدانید.

 

 

 

حاملگی خارج از رحم چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟

زمانی که نخمک لقاح یافته در جاهایی مانند درون لوله رحمی، تخمدان، گردن رحم، حفره شکمی قر ار می گیرد و رشد می کند حاملگی خارج از رحم اتفاق می افتد. جنین در جایی خارج از دیواره رحم قرار می گیرد و شانس به انتها رساندن دوره بارداری وجود ندارد.

نشانه های حاملگی خارج از رحم

در صورتی که در دوران بارداری با این علائم و نشانه ها مواجه شدید احتمال بارداری خارج رحمی در شما افزایش می یابد.

  • خونریزی واژینال یا لکه بینی
  • حالت تهوع و یا استفراغ
  • احساس درد در ناحیه شکم
  • گرفتگی عضلات
  • احساس ضعف
  • نبض ضعیف یا تپش قلب
  • غش کردن
  • احساس درد در ناحیه مقعد
  • احساس درد در ناحیه گردن یا شانه ها

در صورتی که هر کدام از علائم و نشانه ها ر ا مشاهده کردید لازم است تا به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و روند درمان را دنبال کنید. حاملگی خارج رحمی می تواند موجب اختلال در بارداری های بعدی شما باشد.

درمان حاملگی از رحم

برای درمان حاملگی خارج رحم باید بارداری ختم شود و جنین سقط گردد. راه های درمانی حاملگی خارج رحمی متفاوت است که بستگی به شرایط فیزیکی مادر و اندازه جنین و تکنیک ها و روش های قابل انجام متفاوت است. ما در اینجا به تعدادی از روش های درمان حاملگی خارج رحم اشاره می کنیم.

درمان دارویی:

اولین گزینه درمان این عارضه، استفاده از روش دارویی با تزریق وریدی داروی متوتروکسات به فرد است. متوتروکسات مانع رشد سلول ها می شود و سلول های موجود در بدن نیز حل می گردد و به این صورت حاملگی خارج رحمی پایان می یابد. استفاده از تزریق متوتروکسات در دو زمان زیر پیشنهاد می شود:

*زمانی که سطح هورمون بارداری پایین باشد.

*زمانی که فعالیت قلبی جنین آغاز نشده باشد.

درمان به روش لاپاروسکوپی:

در صورتی که جنین بزرگ نشده باشد می توان به وسیله لاپاروسکوپی برای خارج کردن آن استفاده کرد. در این روش با یک دوربین بسیار کوچک از ناحیه لگن اقدام به درمان حاملگی خارج رحم کرد. در این روش طول دوران نقاهت کمتر از یک هفته می باشد.

درمان به روش جراحی شکمی:

در صورتی که طول دوران بارداری افزایش یافته باشد و موجب آسیب جدی در ناحیه لوله های رحمی یا رحم گردد و خونریزی صورت گیرد لازم است تا برای درمان به روش جراحی و بیهوشی اقدام کرد. دوران نقاهت در این روش شش هفته است. بعد از درمان ممکن است احساس نفخ، درد شکم یا ناراحتی داشته باشید.

 

 

عوارض حاملگی خارج از رحم

در صورتی که حاملگی خارج از رحم رخ دهد لازم است تا دوران بارداری ختم و جنین سقط شود. به انتها رساندن دوران بارداری در حاملگی خارج رحم وجود ندارد و در صورتی که اقدامی برای درمان صورت نگیرد ممکن است لوله های رحمی به شدت آسیب ببیند و یا حتی باعث از بین رفتن کامل رحم گردد. در برخی موارد این خطر به حدی است که به مرگ مادر منجر شود. پس لازم است برای بررسی و درمان در اسرع وقت به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

در اکثر موارد در هفته 6 تا 8 بارداری حاملگی خارج رحم تشخیص داده می شود. تشخیص زود هنگام یکی از مهم ترین عواملی است که موجب می شود تا بهترین روش درمان با کمترین عوارض برای شما انتخاب شود.

مراقبت های بعد از حاملگی خارج از رحم

اگر برای درمان حاملگی خارج رحمی گزینه جراحی شکمی را انجام دادید لازم است تا مراقبت های بعد از جراحی را جدی بگیرید تا با کم ترین عوارض ممکن درمان صورت گیرد:

  • تا سه روز بعد از جراحی استحمام ممنوع.
  • هنگام استحمام از کشیدن لیف، دستکاری محل جراحی اجتناب کنید.
  • بعد استحمام محل جراحی شده را خشک و تمیز نگه دارید.
  • به صورت مرتب و در زمان های مشخص برای معاینه و چکاپ روند درمان به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید.
  • از انجام ورزش های سنگین بپرهیزید.

 

پیشگیری از حاملگی خارج رحم

یکی از کم هزینه ترین، راحت ترین و سالم ترین روش ها پیشگیری از حاملگی خارج رحمی است. شما می توانید با رعایت موارد زیر ابتلا به حاملگی خارج رحمی تا حدود خیلی زیادی پیشگیری کنید:

  • از هر عاملی که موجب آسیب به لوله های رحمی می شود اجتناب کنید.
    استعمال دخانیات و سیگار خطر ابتلا به حاملگی خارج رحمی را افزایش می دهد.
  • اگر سابقه عفونت لگنی، آندومتریوز و یا جراحی های لگنی دارید ریسک ابتلا به حاملگی خارج رحمی در شما بالاست.
  • قبل از بارداری حتما تحت معایته متخصص زنان و زایمان قرار بگیرید تا زمینه بارداری سلامت برای شما فراهم باشد و با علائم حاملگی خارج رحمی آشنا باشید تا در صورت مشاهده این علائم به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

در انتها

در صورتی که حاملگی خارج رحمی را تجربه کرده اید، نگران نباشید. شما می توانید شانس مادر شدن را برای بار دیگر امتحان کنید. برای اقدام مجدد برای بارداری لازم است تا بهترین متخصص زنان و زایمان در اسلامشهرمراجعه کنید. شرایط فیزیکی و سوابق بیماری خود را شرح دهید تا تحت نظر یک پزشک حاذق بار دیگر بارداری را تجربه کنید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button