فهرست محتوا
درمان عفونت های قارچی در بانوان
از عفونت های قارچی واژینال چه می دانید؟ علائم و نشانه های تشخیص عفونت واژن در خانم ها چیست؟ راه های پیشگیری از ابتلا به عفونت های قارچی را می دانید؟ چه عواملی در بروز عفونت های قارچی موثر هستند؟ راه های درمان عفونت های قارچی چیست؟ عفونت های قارچی واژینال یکی از بیماری های شایع و آزاردهنده در میان بانوان است، به طوری که از هر 4 زن، 3 زن عفونت واژن را در طول زندگی خود تجربه می کند. ما در این مقاله سعی داریم به تمام این سوالات پاسخ دهیم و شما را با بیماری عفونت های قارچی واژن در بانوان آشنا کنیم تا صفر تا صد آن را بدانید. با ما همراه باشید.
عفونت قارچی بانوان چیست؟
عفونت های واژینال در هر خانمی و با هر گروه سنی ممکن است اتفاق بیفتد. عفونت های واژن ربطی به بکارت یا داشتن رابطه جنسی یا نداشتن آن ندارد. اما عفونت قارچی در بانوان چیست؟ واژن انسان به صورت طبیعی دارای میکروب هایی است که این میکروب ها برای بدن لازم و مفید هستند. تا جایی که مقدار این میکروب ها در بدن کم باشد برای بدن خطری ندارند، اما اگر به صورت بی رویه شروع به رشد کنند مشکلاتی را ایجاد می کنند. عفونت های واژینال از رشد بی رویه میکروب ها و باکتری های واژینال به وجود می آید.
انواع عفونت واژن
عفونت های واژینال با توجه به نحوه به وجود آمدن و شکل گیری به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در اینجا به انواع مختلف عفونت های واژینال اشاره می کنیم:
- عفونت باکتریایی: عفونت باکتریایی با تغییر در فلور باکتری های موجود در واژن به وجود می آید. در این عفونت به علت بی هوازی شدن باکتری های واژن موجب رشد بی رویه باکتری ها در واژن می شود. ترشحات واژینال در این عفونت عموما خاکستری، سفید یا زرد رنگ هستند. ممکن است این ترشحات با بوی ماهی همراه باشند.
- عفونت مخمری: این عفونت به علت یک قارچ طبیعی ایجاد می شود و مشکلاتی را به وجود می آورد. عفونت های مخمری با خارش همراه هستند و ترشحات غلیظ و سفیدرنگ از علائم و نشانه های آن هستند.
- عفونت انگلی: این عفونت در اثر روابط جنسی ایجاد می شود دلیل به وجود آمدن آن انگل است. رنگ ترشحات در این عفونت ها سبز مایل به زرد است.
علائم و نشانه های عفونت واژن
یکی از راه هایی که به درمان زودهنگام عفونت کمک می کند، تشخیص به موقع و سریع آن است. عفونت های قارچی واژینال با علائم و نشانه هایی همراه است:
- خارش واژن
- احساس درد هنگام روابط جنسی
- احساس درد یا سوزش هنگام ادرار
- تغییر رنگ در ترشحات واژینال
- لکه بینی یا خونریزی در واژینال
- تغییر در اندازه ترشحات واژن
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم و نشانه ها لازم است تا به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و روند درمان را دنبال کنید.
علت عفونت قارچی واژن
زمانی که فردی به یک عارضه مبتلا می شود اولین سوالی که در ذهن او مطرح می شود علت به وجود آمدن آن عارضه است؟ از علت های شایع در به وجود آمدن عفونت های قارچی در بانوان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یائسگی
- کمبود خواب
- مقاربت جنسی
- استفاده صابون ها و شستشو بدن
- فشار روانی و استرس
- ضعف سیستم ایمنی بدن
- دیابت و قند خون کنترل نشده
- کاهش استروژن در زمان شیردهی
- تغذیه نامناسب و استفاده بی رویه از غذاهای شیرین
- مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها موجب کاهش باکتری های مفید واژن و در نهایت عفونت واژینال می شود.
پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچی واژن
بهتر از قبل از ابتلا به عفونت های واژینال برای پیشگیری اقدام کرد. با استفاده از رعایت این موارد می توان از ابتلا به عفونت های قارچی واژینال به صورت چشم گیری پیشگیری کرد:
- در هنگام برقراری روابط جنسی از کاندوم استفاده کنید.
- از لباس های زیر پنبه ای و نخی استفاده کنید.
- از پوشیدن لباس های مرطوب خودداری کنید.
- از تامپون های عطری، پد و صابون معطر استفاده نکنید.
- از آب داغ برای استحمام استفاده نکنید.
- رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید.
- از پوشیدن لباس زیر تنگ و شلوارهای تنگ و استرچ بپرهیزید.
- هنگام پریود، نوار بهداشتی خود را هر 4 ساعت یکبار تعویض کنید.
- از گرفتن دوش واژینال خودداری کنید.
- هر چند وقت یکبار محصولات زنانه مورد استفاده خود را تغییر دهید.
- لباس های زیر خود را با آب گرم بشویید.
- بعد از اجابت مزاج از دستمال برای خشک کردن اندام تناسلی خود استفاده کنید.
همیشه پیشگیری بهترین و کم هزینه ترین راه برای داشتن یک زندگی سالم بوده است. موارد ذکر شده را جدی بگیرید تا از شر عفونت های واژینال خلاص شوید.
درمان عفونت واژن
برای درمان عفونت های واژینال لازم است تا به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه شود. برای درمان علت ابتلا به بیماری عفونت واژینال بررسی می شود و اینکه شما مبتلا به کدام دسته از عفونت ها هستید تا درمان متناسب با آن صورت گیرد.
برای درمان عفونت های باکتریایی ممکن است کرم کولینامایسین و یا ژل تجویز شود. برای عفونت های مخمر کرم یا ضدقارچ تجویز می شود. در صورتی که عفونت واژینال شما به علت مصرف صابون یا ژل های شسشتو باشد پزشک محصول دیگری را برای شما تجویز خواهد کرد.
در برخی مواقع عفونت های واژینال سبک تر در فاصله زمانی 3 تا 7 روز بهبود می یابند و علائم و نشانه ها برطرف می شود.
عفونت واژینال و روابط جنسی
احتمالا این سوال برایتان مطرح است که چه مدت بعد از درمان عفونت واژینال می توانید رابطه جنسی داشته باشید؟
توصیه ما به شما این است که تا درمان قطعی عفونت واژینال، از برقراری روابط جنسی بپرهیزید. زیرا داشتن رابطه جنسی در زمان ابتلا به عفونت های واژینال زمان درمان را به تعویق می اندازد. شما با این کار عفونت را به شریک جنسی خود منتقل می کنید و با هر بار رابطه جنسی این عفونت به بدن شما باز می گردد.
در صورت مراجعه به متخصص زنان و زایمان، روند درمان عفونت های واژینال شما نهایتا تا 7 روز به طور کامل برطرف می شود.
ما در این مقاله سعی داشتیم اطلاعات مفید و مختصری را در مورد بیماری شایع در زنان، عفونت های قارچی واژینال ارائه دهیم. پیشنهاد ما به شما این است که به صورت مرتب تحت معاینه بهترین متخصص زنان و زایمان قرار داشته باشید. این چکاپ ها را به صورت روتین هر شش ماه تکرار کنید تا در صورت ابتلا به عارضه ای با تشخیص به موقع بتوانید روند درمان را دنبال کنید. به یاد داشته باشید پیشگیری کم هزینه تر و بهتر از درمان است.
0 دیدگاه