دکتر معصومه محبوب » بیماری های زنان » دلايل ناباروري زنان
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

دلايل ناباروري زنان

ناباروری در زنان و مردان ناشی از علل و عوامل مختلفی است که باعث می شود زنان و مردان در روند باروری با اختلال و مشکلاتی روبرو شوند.

اگر شما هم جزء کسانی هستید که مدت هاست برای بارداری اقدام می کنید اما نتیجه ای نمی گیرید و یا این که می خواهید با علل ناباروری زنان آشنا شوید در این مقاله با ما همراه باشید.

فهرست محتوا

علل ناباروری

تعریفی که برای ناباروری یا نازایی ارائه کرده اند از این قرار است:

عدم توانایی باروری زوج و زوجه ( زن و مرد) علیرغم داشتن رابطه جنسی به مدت یک سال و بدون بکارگیری انواع روش های جلوگیری از بارداری.

در واقع در صورتی که یک سال از رابطه جنسی شما می گذرد و هیچ گونه روشی را برای پیشگری از بارداری انجام نداده اید شما جزء زنان و مردان نابارور هستید.

بنابراین اگر مدت زمان کمتر از یک سال از رابطه جنسی شما می گذرد و باردار نشده اید نباید تصور کنید که نابارور هستید. در این موارد توصیه پزشکان این است که تلاش خودتان را برای باروری تا مدت زمان یکساله ادامه دهید در صورت عدم نتیجه بخشی باید به متخصصین مربوطه مراجعه کنید.

دلايل ناباروري زنان

دلایل ناباروری زنان

مهم ترین نکته ای که باید بدان توجه داشته باشید این است که دلایل ناباروری در زنان با دلایل ناباروری در مردان با هم متفاوت است. به همین جهت در این بخش به طور اختصاصی صرفا دلایل ناباروری زنان را برمی شمریم.

  • اختلال در لوله های رحم؛ در مواردی لوله های رحمی زنان به طور کامل یا به طور ناقص بسته است. عفونت، آندومتریوز و چسبندگی های ناشی از عمل جراحی عاملی برای بسته شدن لوله های رحمی هستند. بنابراین در صورتی که لوله ها بسته باشند اسپرم ها امکان این که با تخمک ها ترکیب موفقی داشته باشند را از دست می دهند. بنابراین ناباروری برای زنان حتمی است.
  • اختلال در روند تخمک گذاری؛ یکی از مهم ترین علت هایی که باعث می شود لقاح و تشکیل جنین با موفقیت انجام شود این است که تخمک ها به طور طبیعی و به میزان کافی آزاد شوند. زنانی که با اختلال تخمک گذاری روبرو هستند نمی توانند لقاح موفقی داشته باشند. در نتیجه نمی توانند باروری داشته باشند.
  • آندومتریوز؛ آندومتریوز به وضعیتی گفته می شود که دیواره رحم یا آندومتر بیش از حد طبیعی رشد می کند. این رشد تا جایی ادامه پیدا می کند که لوله های رحمی و بخش های مختلفی از رحم و لگن مسدود می شود. در این شرایط عمل تخمک گذاری با اختلال روبرو می شود. در نهایت باروری غیر ممکن می شود.
  • بروز ناهنجاری در رحم یا گردنه رحم؛ در مواردی که زنان به پولیپ های رحمی یا فیبروئیدهای رحمی مبتلا هستند باردار شدن آن ها غیر ممکن است. درواقع فیبروئید ها که تومورهای غیرسرطانی هستند لوله های رحم را مسدود می کنند و سدی در برابر ترکیب اسپرم ها و تخمک ها می شوند.
  • اختلالات سیستم ایمنی بدن؛ اختلال در سیستم ایمنی باعث می شود که اسپرم وارد شده به رحم را عاملی خطر آفرین شناسایی کند و آن را از بین ببرد.
  • التهاب لوله های رحم که ناشی از التهابات ناحیه لگن است می تواند عاملی برای نازایی زنان باشد.
  • یائسگی زود رس؛ برخی از زنان پیش از سن 40 سالگی دوره یائسگی را آغاز می کنند. در نتیجه ی آغاز این دوره فعالیت تخمدان ها برای آزاد کردن تخمک توقف پیدا می کند. به همین دلیل احتمال باروری به صفر درصد می رسد.
  • انواع سرطان هایی که در ناحیه دستگاه تناسلی و تخمدان ها و رحم ایجاد می شود عاملی جدی برای اختلال در روند باروری زنان هستند. مثل سرطانه دهانه رحم، سرطانه تخمدان ها و سرطان رحم.

به علاوه این که شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز در ناباروری تاثیر غیر قابل انکاری دارند.

دلايل ناباروري

نتیجه گیری

در طول این نوشتار انواع عللی که در مسیر باروری زنان اختلال ایجاد می کنند را برشمردیم. واقعیت این است که زنان با روش های مختلفی می توانند علت اصلی باروری خود آگاه شوند. اما در بسیاری از موارد علت ناباروری نانشاخته باقی می ماند.

از سوی دیگر نیز روش های مختلفی برای درمان ناباروری وجود دارد که بسته به علت دقیق آن نوع روش تعیین می شود.

ازاین رو بهتر است که برای پشت سر گذاشتن روند تشخیص و درمان در ابتدا به بهترین متخصصین زنان و زایمان مراجعه کنید و در نهایت بهترین روش درمان ناباروی برای درمان شما انجام می شود.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button