فهرست محتوا
رابطه جنسی بعد از زایمان
یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از مادران را بعد از زایمان درگیر می کند، زمان مناسب برای برقراری ارتباط جنسی بدون ایجاد خطر است. بعد از حدوداً 9 ماه در طول بارداری که فعالیت جنسی کاهش می یابد، احتمالاً بعد از گذشت مدت زمان مناسب، زوج آمادگی بازگشتن به رابطه جنسی به صورت طبیعی بعد از زایمان را دارند.
لازم است که از رابطه واژینال برای مدت 4 تا 6 هفته بعد از زایمان طبیعی یا زایمان سزارین پرهیز شود. با این حال بهتر است که برای شروع دوباره رابطه جنسی با متخصص زنان مشورت کنید.
در صورتی که زایمان از نوع سزارین باشد، پارگی ناحیه پرینه اتفاق افتاده باشد و یا اپیزیوتومی یا پارگی واژن رخ داده باشد، لازم است که تا شش هفته بعد از زایمان، رابطه جنسی انجام نگیرد.
بعد از زایمان، بدن زن وارد فاز ترمیم می شود و خونریزی متوقف می شود، پارگی ها ترمیم می شوند و دهانه رحم بسته می شود. در صورتی که رابطه جنسی واژینال قبل از ترمیم کامل انجام گیرد، مخصوصاً در دو هفته اول بعد از زایمان، خطر ابتلا به هموراژ یا خونریزی و یا عفونت رحم بالا می رود.
رابطه جنسی بعد از زایمان
فاکتورهای بسیاری وجود دارند که مشخص می کند فرد آمادگی لازم برای برقراری رابطه جنسی بعد از زایمان را دارد که شامل موارد زیر هستند:
- میزان درد
- خستگی
- استرس
- میل جنسی
- ترس از رابطه جنسی در طول بارداری
- خشکی واژن
- افسردگی بعد از زایمان
در این مقاله ما به بازنگری مقوله زمان مناسب برای برقراری دوباره رابطه جنسی می پردازیم و توضیحات لازم درباره راه های پیشگیری از بارداری را توضیح می دهیم.
چگونگی رابطه جنسی بعد از زایمان
از آنجائیکه زوجین تمایل دارند که هرچه سریع تر رابطه جنسی را از سر بگیرند، ولی باید بدانند که رابطه جنسی در چند ماه اول بعد زایمان تفاوت هایی با قبل دارد. بر اساس سطح استروژن در طول قاعدگی های بعد از زایمان، بسیاری از زنان تجربه خونریزی واژن را دارند.
شیردهی هم می تواند منجر به کاهش میل جنسی زن شود. با کاهش سطح هورمون ها در بدن، پارگی پرینه یا اپیزیوتومی، برای ماه ها بعد از زایمان، معمولاً شاهد درد هنگام رابطه جنسی هستیم.
اقداماتی که می توانید انجام دهید تا به کاهش درد هنگام رابطه جنسی یا دیسپارونیا بعد از بارداری منجر شود شامل موارد زیر است:
- کنترل عمق دخول آلت تناسلی با امتحان کردن رابطه جنسی در موقعیت های مختلف
- افزایش مصرف ژل لوبریکانت یا روان کننده واژن
- مصرف داروهای مسکن
- تخلیه مثانه
- گرفتن یک حمام گرم
روان کننده های واژن شامل ژل ها یا کرم های موضعی است که نیازی به تجویز پزشک ندارد. روان کننده ها می توانند برای بهبود خشکی واژن موثر واقع شوند. زمانی که از کاندوم برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنید، می توانید از روان کننده های بر پایه آب استفاده کنید تا از تضعیف لاتکس جلوگیری شود.
یک روش جایگزین دیگر این است که از رابطه جنسی دهانی یا دستی استفاده شود تا دوران نقاهت سپری گردد.
رابطه جنسی بعد از زایمان به دلیل تضعیف ماهیچه های واژن، احتمالاً مقداری تفاوت دارد. فضای کافی برای کشیدگی ناحیه وجود ندارد. ولی این مورد موقتی است. فاکتورهای مختلفی مانند ژنتیک، سایز نوزاد به دنیا آمده، تعداد زایمان های انجام گرفته و انجام ورزش کگل می تواند منجر به تغییر حس واژن بعد از زایمان شود.
هورمون ها می توانند باعث بروز علائم ناراحت کننده و غیر طبیعی شوند. برای مثال در طول رابطه جنسی واژینال، در زمان رسیدن به ارگاسم و پاسخ به هورمون ها در بدن، از سینه های زن مقداری شیر ترشح می شود. می توانید دوشیدن مقداری شیر قبل از رابطه جنسی را امتحان کنید تا احتمال بروز این مشکل کاهش یابد.
ورزش کگل
ورزش کگل بعد از زایمان به تقویت عضلات ناحیه کف لگن کمک می کند و ثبات را به ناحیه واژینال باز می گرداند. این ورزش بسیار آسان است و فرد در هر جایی می تواند آن را انجام دهد. اولین قدم برای انجام این ورزش، پیدا کردن ماهیچه های کف لگن است. می توانید با متوقف کردن جریان ادرار هنگام ادرار کردن، این عضلات را پیدا کند.
این اقدامات را برای انجام ورزش کگل انجام دهید:
- قفسه سینه، شکم، ران ها و عضلات باسن را شل کنید.
- سعی کنید جریانی از ادرار را تصور کنید و آن را متوقف کنید.
- ماهیچه های لگنی را فشرده کنید و برای 5 تا 10 ثانیه نگاه دارید.
- 5 تا 10 ثانیه استراحت کنید و برای 10 بار این کار را تکرار کنید.
- ورزش کگل را برای سه بار در روز انجام دهید.
فرد قادر خواهد بود تا مدت زمان فشرده کردن و تعداد دفعات انجام ورزش را افزایش دهد زیرا عضلات کف لگن به مرور تقویت می شوند.
پیشگیری از بارداری بعد از زایمان
روش قابل اعتماد و فوری برای پیشگیری از بارداری، محافظت با استفاده از کاندوم، پروژستین و قرص های مخصوص است. افرادی که ترجیح می دهند که از وسیله های هورمونی وریدی یا وسیله های محافظتی مانند دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم استفاده کنند بهتر است که با متخصص زنان مشورت نمایند.
همچنین افرادی که قصد دارند از چندین روش ترکیبی برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند و روش ها شامل استروژن و پروژسترون است، مانند رینگ واژن یا قرص، لازم است که حتماً با متخصص زنان مشورت شود تا روش درست برای افراد انتخاب شود.
منبع : https://www.medicalnewstoday.com/articles/308480#birth-control-after-pregnancy
0 دیدگاه