فهرست محتوا
سقط مکرر و راههای درمان آن
سقط مکرر اتفاقی که کام زوج های جوان را تلخ می کند. در سقط مکرر خانم فشار و بار روانی زیادی را متحمل می شود که گاهی تحمل این رنج از ظرفیت فرد خارج می شود. کم شدن اعتماد به نفس، اضطراب و نگرانی در بارداری های بعدی و افسردگی ی تواند عوارض ناشی از سقط مکرر باشد. در این زمان نقش همسر برای دلگرمی و تقویت روحیه بسیار پررنگ است که می تواند قدم موثری برای درمان فرد باشد. اما سقط مکرر چیست؟ در چه زمانی اتفاق می افتد؟ آیا درمان دارد یا خیر؟ و اصلا در چه زمانی ما سقط مکرر داریم؟
ما در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ می دهیم و اطلاعات مفیدی در مورد این عارضه در اختیارتان قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
سقط مکرر چیست؟
سقط مکرر به به مواردی اطلاق می شود که یک خانمی دو یا سه بار پشت سر هم سقط جنین داشته باشد و دوره ی بارداری خود را به انتها نرساند. داشتن یک سقط جنین مساله ی نگران کننده ای نیست زیرا این اتفاق عمدتا در 15% از بانوان رخ می دهد. پس اولین سقط جنین نشانه ی ادامه ی سقط در بارداری های بعدی نیست زیرا در اکثر موارد فرد در حاملگی دوم دوره ی بارداری خود را به انتها می رساند. در صورتی که دو بار یا بیشتر تجربه ی سقط جنین داشته اید حتما با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان برای بارداری بعدی تحت نظر قرار بگیرید.
عوامل موثر در سقط مکرر
برخی عوامل در به وجود آمدن عرضه ی سقط جنین موثر هستند که با شناسایی این عوامل می توان تا حدود زیادی به درمان کمک کرد. در ذیل به تعدادی از این موارد موثر در سقط جنین اشاره کرده ایم:
- مسائل کروموزومی به خصوص در زوج های جوانی که ازدواج فامیلی داشته اند.
- وجود مشکلاتی در آناتومی رحم مانند: وجود دیواره در رحم، دارا بودن رحم دو شاخ یا رحم تک شاخ، انسداد لوله های رحمی و ..
- اختلالات غددی مانند: دیابت، سندروم پلی کیستیک
علت سقط مکرر
بعد از به وجود آمدن یک عارضه اولین سوالی که مطرح می شود این است که علت چیست؟
در مورد سقط مکرر در بسیاری از موارد علت خاصی برای سقط پیدا نمی شود که به آن سقط مکرر با علت نامشخص گفته می شود. اما اگر در مواردی علتی برای سقط جنین مطرح شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- علت های کروموزومی و ژنتیکی.
- اختلال در لختگی خون که لختگی خون در آن بیش از حد عادی و نرمال است.
- علل هورومونی.
- بالا بودن هورمون مردانه در خانم.
- علت ساختاری رحم که می تواند مادرزادی باشد مانند: رحم های تک شاخه و انسداد لوله های رحمی و یا اکتسابی باشند مانند: چسبندگی های رحمی که به دنبال کورتاژهای مکرر اتفاق می افتد.
- علت وجود فیبروم و پلیپ در رحم که در صورت بزرگ بودن و عدم درمان می تواند منجر به سقط مکرر شود.
- علل ایمونولوژی که ساختار زن و مرد بسیار شبیه بهم است.
- به علت نقص در سیستم ایمنی بدن که بدن جنین را بیگانه تصور می کند و با حمله به آن موجب سقط جنین می شود.
- علل عفونی در صورت شدید بودن و عدم درمان می تواند سقط مکرر را به همراه داشته باشد.
انواع سقط جنین
سقط جنین انواع مختلفی دارد و به شکل های مختلفی صورت می گیرد.
- خیلی از موارد سقط ها قبل از آگاهی مادر از بارداری اتفاق می افتد. مادر باردار می شود و دو سه روز پریود عقب می افتد و در نهایت با سقط جنین خونریزی اتفاق می افتد و مادر اصلا متوجه بارداری نمی شود.
- در برخی موارد با انجام آزمایشات و مثبت بودن جواب آزمایش فرد متوجه بارداری می شود و قبل از سونوگرافی سقط جنین اتفاق می افتد.
- در برخی موارد فرد سونوگرافی می شود و جنین مشاهده می شود اما متاسفانه جنین رشد نمی کند که به این بارداری تخمک پوچ گفته می شود.
- در برخی موارد قلب جنین رشد نمی کند یا قلب رشد می کند ولی بعد از مدتی از بین می رود و سقط جنین رخ می دهد.
- در برخی موارد جنین در رحم مادر بزرگ می شود اما ماه سوم یا چهارم بارداری سقط می شود.
اگر شما جز هر کدام از دسته های بالا هستید جای نگرانی وجود ندارد. زیرا همه ی موارد قابل بررسی و در بیشتر موارد قابل درمان قطعی است.
پس به جای اینکه خانم یا آقا سرخورده و افسرده شوند و حتی در برخی موارد از داشتن فرزند ناامید شوند ضروری است که به متخصص زنان و زایمان خوب مراجعه کنند و روند درمان خود را دنبال کنند.
درمان سقط مکرر
برای درمان قطعی سقط جنین و به انتها رساندن دوران بارداری لازم است که فرد مورد معاینه و بررسی قرار گیرد تا علت اصلی سقط مکرر شناسایی شود و متناسب با علت روند درمان پیگیری شود. پس نوع درمان ارتباط مستقیمی با علت سقط مکرر دارد که در کدام دسته قرار می گیرد. انتخاب بهترین متخصص زنان و زایمان کمک شایانی به تشخیص صحیح علت عارضه و تسریع روند درمان دارد.
برای درمان سقط مکرر تقویت روحیه و پیگیری مداوم درمان تاثیر بسزایی در رسیدن به نتیجه دارد. از به وجود آوردن فشار روانی به خانم بپرهیزید، صبور باشید و روند درمان را طی کنید. با آگاهی و تحقیقات کافی به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و با اطمینان به دانش پزشک مراحل درمانی را به خوبی طی کنید.
0 دیدگاه