مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

علل درد قاعدگی

گرفتگی های قاعدگی به احتمال زیاد به دلیل وجود بیش از حد پروستاگلاندین ها بروز می کند. این ماده شامل ترکیباتی است که هنگام قاعدگی و آماده شدن رحم برای خارج کردن خون ایجاد می شوند. این مواد بخشی ضروری از فرایند قاعدگی هستند ، اما مقدار بیش از حد آن ها باعث درد می شوند.

با کمپرس گرم و یا داروی مسکن و ضد التهاب ، مانند ایبوپروفن ، می توان درد را کنترل کرد. برای پیشگیری از درد می توان از یک مکمل منیزیم کمک گرفت. این ماده معدنی با گذشت زمان ممکن است در کاهش درد قاعدگی و کاهش نیاز به داروی مسکن موثر باشد.

احتمالاً با درد های قاعدگی آشنا هستید: گرفتگی های رحمی در دوره پریود به طور معمول در شکم، پشت یا ران احساس می شوند. در حین تخمک گذاری هم ممکن است درد احساس کنید.

فهرست محتوا

کنترل درد قاعدگی

در یک اپلیکیشن به نام کلو دریافتند که از هر 4 زن سه زن درد قاعدگی را تجربه می کنند. بیشتر افراد برای اولین بار حدود 6 ماه تا یک سال پس از اولین قاعدگی متوجه درد قاعدگی می شوند. در ابتدا ممکن است درد همیشگی نباشد، و سپس در همه یا اکثر قاعدگی ها اتفاق بیفتند (همانطور که تخمک گذاری بیشتر اتفاق می افتد).

افراد معمولاً گرفتگی عضلات خود را دقیقاً قبل یا در زمانی که خونریزی در هر چرخه شروع می شود ، احساس می کنند. درد معمولاً حدود یک تا سه روز ادامه دارد. ممکن است با گذشت ساعت ها درد شدت یابد یا احساس بهتری داشته باشند یا به طور تصادفی درد بروز کند و از بین برود. از هر 10 نفر 1 نفر به حدی درد دارد که می تواند تا یک الی سه روز فعالیت های روزمره اش را تحت الشعاع قرار دهد. درد متوسط ​​تا شدید 2 تا 3 سال پس از اولین قاعدگی بیشتر دیده می شود و معمولاً پس از 20 سالگی یا بعد از بارداری و زایمان بهتر می شود.

علل دردهای قاعدگی

درد قاعدگی شدید معمولاً با بیماری های آندومتریوز یا آدنومیوز همراه است. هنگامی که صحبت از درد قاعدگی می شود ، مهم است که از  سطح درد خود را به متخصص زنان بگویید. پیگیری درد شما با یک برنامه اپلیکیشن ، مانند Clue ، می تواند مفید باشد.آشنایی با اصول درد مربوط به چرخه قاعدگی می تواند به شما کمک کند تا زمان مناسب برای مراجعه به پزشک را دریابید. دقیقاً چه عواملی باعث گرفتگی و تسکین عضلات در طول قاعدگی می شود؟ توجه: گرفتگی های قاعدگی می تواند “اولیه” یا “ثانویه” باشد.

دیسمنوره اولیه (کلمه بالینی قاعدگی های دردناک) دردی است که توسط خود دوره ایجاد می شود. دیسمنوره ثانویه ، درد دوره ای است که دلیل اصلی دیگری دارد. برای مثال یک بیماری مانند آندومتریوز. در این مقاله دیسمنوره اولیه مورد بحث قرار می گیرد. گرفتگی های قاعدگی به احتمال زیاد ناشی از وجود بیش از حد پروستاگلاندین ها است.

علل درد قاعدگی

ترکیباتی شبیه هورمون که از دیواره رحم (آندومتر) آزاد می شود و هم زمان آماده برای ریزش است. پروستاگلاندین ها به انقباض و شل شدن رحم کمک می کنند ، بنابراین از آندومتر می تواند جدا شده و از بدن شما خارج شود. آنها بخشی ضروری از  فرآیند قاعدگی هستند. اما در صورت انقباض شدید رحم ، کاهش جریان خون و کاهش اکسیژن به بافت عضلانی رحم ، باعث درد می شود و درد ایجاد می کند. برای اکثر افرادی که گرفتگی قاعدگی دارند ، هنوز مشخص نیست که چه عاملی آنها را مستعد قاعدگی دردناک می کند.

التهاب ممکن است در بروز درد نقش داشته باشد. تولید پروستاگلاندین ها مربوط به التهاب است و بافت ملتهب تمایل به تولید پروستاگلاندین بیشتری دارد. همچنین نشان داده شده است که در افرادی که درد قاعدگی بیشتری دارند ، حتی پس از تنظیم عوامل مرتبط با التهاب مزمن مانند BMI ، سیگار کشیدن و مصرف الکل ، باز هم سطح مارکرهای التهابی بیشتری نسبت به دیگران در خون وجود دارد.

التهاب همچنین با بدتر شدن علائم دیگر قبل از قاعدگی از جمله تغییرات خلقی مرتبط است. از دیگر عواملی که با دوره های دردناک همراه بوده است می توان به سیگار کشیدن ، لاغر بودن ، زیر 30 سال بودن، عفونت لگن و عقیم سازی اشاره کرد. در صورتی که درد بیش از حد قاعدگی دارید، می توانید به متخصص زنان مراجعه کنید و از راه های مشخصی برای کنترل درد کمک بگیرید. تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه آکسفورد همچنین نشان داد که کاربران اپ clue که مبتلا به عفونت های مقاربتی (STI) تشخیص داده نشده اند، نسبت به افراد بدون STI بیشتر در معرض علائم خاص قبل از قاعدگی از جمله گرفتگی عضلات هستند.

درمان درد قاعدگی

اگر عادت ماهانه شما سنگین ، نامنظم یا بسیار دردناک است ، تلاش برای یافتن و درمان علت بی نظمی های شما ممکن است برای سلامتی شما مهم باشد. سایر روش های تسکین گرفتگی عضلات ، مانند کنترل بارداری با روش های هورمونی، با جلوگیری از ایجاد و ریزش دیواره رحم عمل می کنند. همه روش های تسکین گرفتگی حداقل یکی از موارد زیر را انجام می دهند:

  • التهاب را کاهش دهید
  • تولید پروستاگلاندین را محدود کنید
  • درد را مسدود کنید
  • جریان خون رحم را افزایش دهید

 بیماری زمینه ای مانند آندومتریوز را درمان کنید روشهایی که ممکن است امتحان کنید عبارتند از:

  • دارو
  • حرارت یا کمپرس گرم
  • تحریک عصب از طریق پوست
  • تغییر رژیم غذایی
  • مصرف مکمل یا ویتامین
  • کنترل استرس
  • ترک سیگار
  • ورزش
  • رابطه ی جنسی
  • خود مراقبتی
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button