مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

فیبروم رحم

فهرست محتوا

فیبروم رحم

فیبروم های رحم به توده های غیر سرطانی گفته می شود که در اطراف رحم شروع به رشد می کند. این توده ها از بافت ماهیچه و فیبروز ساخته می شوند. گاهی اوقات با نام میوم یا لیومیوم شناخته می شوند. بسیاری از زنان از فیبروم رحم خود آگاه نیستند زیرا علائمی ندارند. حدوداً از هر سه زن یک زن علائم فیبروم رحم را تجربه می کند که این علائم به شرح زیر است:

  • پریودهای سنگین و دردناک
  • دردهای شکمی
  • درد پایین کمر
  • احساس نیاز فوری به دفع ادرار
  • یبوست
  • درد و ناراحتی در طول رابطه جنسی

در برخی موارد نادر پیچیدگی های ناشی از فیبروم ها می تواند بر بارداری و باروری هم تاثیر بگذارد.

از آنجائیکه فیبروم ها در اغلب موارد علائمی ندارند، معمولاً در طی آزمایشات دیگر یا معاینات دیگری تشخیص داده می شوند . در صورتی که علائم فیبروم رحم را تجربه می کنید بهتر است که به متخصص زنان مراجعه داشته باشید تا بررسی های لازم صورت گیرد. در صورتی که با معاینه مشکوک به فیبروم شوید ، بهتر است که با سونوگرافی تشخیص قطعی داده شود.

فیبروم رحم

دلیل ایجاد فیبروم ها

دلیل اصلی ایجاد فیبروم در رحم ناشناخته است. ولی معمولاً مربوط به هورمون استروژن در بدن است. استروژن یک هورمون زنانه است که در تخمدان ها ( اعضای تناسلی زنان ) تولید می شود. فیبروم ها معمولاً در سال های باروری زنان ( 16 سال تا 50 سال ) بوجود می آیند. در این برهه سطح هورمون استروژن در بالاترین حد خود است. فیبروم ها با پایین آمدن استروژن تمایل دارند که کوچک شوند. برای مثال با شروع دوران یائسگی شاهد این هستیم که سطح هورمون استروژن در بدن پایین می آید.

فیبروم رحم در چه افرادی شایع تر است؟

فیبروم ها عارضه شایعی هستند و از هر سه زن یک زن به این عارضه مبتلا می شوند. این عارضه معمولاً در زنان بین 30 تا 50 سال دیده می شود. باور بر این است که فیبروم ها بیشتر در زنان آفریقایی-کاریبین دیده می شود. همچنین باور بر این است که فیبروم رحم بیشتر در زنان چاق و دارای اضافه وزن دیده می شود . اضافه وزن باعث بالا رفتن سطح استروژن در بدن می شود.

زنانی که فرزند دارند( بارداری و زایمان داشته اند) کمتر در معرض خطر فیبروم ها هستند و با بارداری های بیشتر، احتمال بروز فیبروم کاهش می یابد.

 

برای درمان فیبروم رحم در صورتی که در اسلامشهر هستید می توانید به بهترین متخصص زنان در اسلامشهر مراجعه کنید.

منبع : https://www.nhs.uk/conditions/fibroids/

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button