چسبندگی رحم از جمله مهم ترین عارضه هایی است که برخی از زنان به دلایل مختلفی با آن روبرو می شوند. در مقاله ای که در پیش رو دارید تصمیم داریم در زمینه:
- علل بروز چسبندگی رحم
- علائم و نشانه های چسبندگی رحم
- انواع روش های تشخیص چسبندگی رحم
- انواع روش های درمانی چسبندگی رحم
مهم ترین و جزئی ترین اطلاعاتی که وجود دارد را مطرح کنیم.
فهرست محتوا
چسبندگی رحم یا سندرم آشرمن
سندرم آشرمن یا چسبندگی رحم به وضعیتی گفته می شود که در طی آن دیواره های رحم به هم می چسبند و این چسبندگی ناشی از زخم یا اسکار در بخش های داخلی رحمی یا دهانه رحم است.
زمانی که رحم چسبندگی پیدا می کند سایز آن کوچک می شود و مشکلاتی را برای زنان ایجاد می کند.
چسبندگی رحم
علائم چسبندگی رحم
مهم ترین نشانه های چسبندگی رحم موارد زیر هستند:
- زنان مبتلا به این عارضه یا دوره عادت ماهیانه ندارند و یا این که در صورت بروز قاعدگی دوره بسیار کوتاهی دارد.
- زنانی که عادت ماهیانه می شوند در دوران عادت ماهیانه درد زیاد متحمل می شوند اما خونریزی ندارند. عدم خونریزی به دلیل انسداد مجاری رحمی با اسکار ها و چسبندگی هایی است که رخ داده است.
- گرفته شدن در عضلات نواحی لگنی و تجربه درد شدید در بخش های لگنی
- نازایی: طبیعی است که به دلیل بسته بودن کانال رحم انتقال اسپرم ها با مشکل روبرو می شود و لقاح به طور طبیعی رخ نخواهد داد. بنابراین لوله های رحمی باید به طور کامل باز باشند تا اسپرم ها از این مجرا حرکت کرده تا به بخش های داخلی رحمی برسد. در نتیجه این شرایط، می توان به بارداری امیدوار بود.
- سقط مکرر
*البته این نکته را در نظر داشته باشید که زنانی هستند که علیرغم ابتلا به چسبندگی رحمی هیچ نشانه ای را تجربه نمی کنند. در واقع این دسته از زنان علامت و نشانه ها خاصی را از چسبندگی رحم در خود مشاهده نمی کنند. بنابراین احتمال دارد زنانی به این عارضه مبتلا باشند و خودشان ندانند. پس توصیه می شود که در فواصل زمانی کوتاهی برای انجام معاینات و آزمایشات سالیانه به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید.
انواع دلایل چسبندگی رحم
از مهم ترین علل و عواملی که باعث می شود که عارضه چسبندگی رحم ایجاد گردد موارد زیر است:
- بروز عفونت های لگنی
- انجام جراحی های روی لگن و بخش های داخلی شکمی: در روند جراحی به دلیل برش ها و تغییراتی که در بخش های داخلی ایجاد می شود لایه های داخلی دچار آسیب می شوند و چسبندگی ایجاد می گردد
چسبندگی رحم چگونه تشخیص داده می شود؟
در صورتی که چسبندگی داخل رحمی باشد با روش اشعه ایکس که به آن هیستروسالپنگوگرام گفته می شود قابل انجام است. این روش نوعی عکسبرداری رنگی است که باعث می شود بخش های داخلی رحمی به طور دقیق مورد مشاهده قرار گیرد.
نحوه عکسبرداری به این نحو است که در ابتدا با یک سوند مخصوص محلول رنگی را به داخل رحم تزیرق می کنند. محلول رنگی این امکان را فراهم می کند عکسبرداری بهتر انجام شود و تصاویر از بخش های داخلی به طور دقیق برداشته شود.
درمان چسبندگی رحم
انواع روش هایی که برای درمان این عارضه بکار گرفته می شود موارد زیر است:
- انجام لاپاراسکوپی
- انجام هیستروسکوپی
- درمان با داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی
- استفاده از سوند پلاستیکی به مدت موقت: این سوند در مجاری رحمی کار گذاشته می شود تا احتمال بروز چسبندگی به طور مجدد منتفی گردد. اما به مدت طولانی این سوند در بخش های داخلی رحم باقی نخواهند ماند و بعد از مدت زمان کوتاهی برداشته می شود.
- تجویز انواع دارو های آنتی بیوتیک: دارو های آنتی بیوتیک از جمله دارو هایی هستند که به کاهش میزان عفونت و نیز اسکار هایی که در بخش های داخلی رحمی رخ داده است کمک های شایانی می کنند.
*درمان چسبندگی رحم حتما باید نزد بهترین متخصص زنان باشد تا احتمال وقوع خطرات احتمالی به کمترین میزان ممکن برسد.
خاتمه
خوش بختانه در سطح تهران شاهد فعالیت های گسترده از سوی بهترین متخصصین زنان هستیم که می توانند با مهارت و تخصص زیادی به تشخیص و درمان انواع بیماری های زنان از جمله چسبندگی رحم بردازند و بهترین نتایج درمانی را حاصل کنند.
0 دیدگاه